Ponny
10 september 2017 18:30

Kajsa och Mathilda tog täten mot Friends

Kampen om biljetterna till Prins Carl Philips Pris-finalen har startat på allvar. Bästa utgångsläget skaffade sig två vinnarvana tjejer – Kajsa Björe och Mathilda Bohlin.

Kajsa och Mathilda tog täten mot Friends
Kajsa Björe/Bright Eyes och Mathilda Bohlin/Top Silvio Hästak vill uppenbarligen gärna åter till Friends.

Mockfjärdsspelen hos Gagnefs RF stod värd för den första av fyra semifinaler i Prins Carl Philips Pris. Ryttarna får räkna poäng från sina två bästa semifinaler och totalt åtta ekipage, fyra kategori C och fyra kategori D, får till sist göra upp i finalen på Friends arena.

Förra årets vinnare av Prins Carl Philips Pris fick en prima start på semifinal-säsongen. Mathilda Bohlin och Top Silivio Hästak, som tillammans vann SM  i juli, vann nu två medelsvår B inklusive semifinalen för kategori C.
– Vi var tidigt ute och jag provade att rida lite fortare än vanligt. Det höll hela vägen, sammanfattar Mathilda segerrundan.

Hon konstaterar att det förstås kan gå vägen även om det inte blir en fullträff i första semifinalen, men att det likväl är en lättnad att ha en seger med sig.
– För mig var det viktigt att få en bra start och nu känns det väldigt skönt, säger hon.

Förra året vann hon i Friends med Dilba och skulle gärna rida på arenan igen. För ett år sedan hade den 8-åriga Hästak-hingsten, som nu är på god väg mot Friends, ännu bara startat en del lätta klasser.
– Han har gjort en otrolig utvecklig och nu är han med och slåss i toppen. Han är en fantastisk ponny som alltid vill göra rätt, säger Mathilda.

I semifinalen för kategori D vann ett annat välmeriterat ekipage: Kasja Björe och Bright Eyes. Det här ekipaget var framgångsrikt förra året på Friends och kom då tvåa i prinsfinalen.


Michelle på väg mot segern. Foto: Natalie Flensburg

Helgens högsta klass medelsvår A fick en solklar segrare i kategori D då Michelle Cranning Hillgren var enda felfria ryttare med Wischin Chin M.


Ebba Danielsson hade än en gång en riktigt lyckad tävling och tog täten i ärevarvet. Foto: Natalie Flensburg

I kategori C blev det en dubbel för Ebba Danielsson. Hon vann med Smithstown Toodles i deras andra medelsvår A någonsin, och kom tvåa med April is full of surprises.
– Riktigt så bra hade jag nog inte trott att det skulle gå, säger den 11-åriga glada vinnaren.

Med segerhästen blev det även en viktig andraplats i prins-semifinalen.
– Det känns bra att börja med att komma tvåa, säger Ebba om den fina starten i jakten på Friendsbiljetten.

Ebba hade en superhelg och tog fler fina topplaceirngar under tävlingen. Inte minst blev det två medelsvår B-segrar med B-ponnyn Parc Chit Chat, som hon vann SM med i höstas och tog SM-silver med i juli.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden