Dressyr
16 maj 2012 12:56

Santana kan ta Minna till OS

Godkände hingsten Santana 1111 har under våren seglat upp som en tänkbar OS-kandidat för Minna Telde, som fajtas om den tredje lagplatsen bakom Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson-Silfvén. I helgen ska hingsten testas mot hårt motstånd i München.

Santana 1111 (f -01 e Sandro Hit-Rubinstein I) var med Minna i Spanien i april och tog då hem flera segrar och fick fina omdömen av domarna. Nu har hingsten puttat ner de mer rutinerade stallkompisarna Don Charly och Larina Höm när det gäller en eventuell OS-plats. Även Deinhardt, som Minna bland annat ridit i Scandinavium, får nu stå tillbaka för 11-årige Santana. I helgen ska den svarte skönheten tävla mot toppekipage i World Dressage Masters i München.

– Larina Höm och Don Charly har inte varit i gång på två år, därför blir det Santana. Jag bedömer Santana som mer intressant för större tävlingar för tillfället. Jag måste se de andra på tävling först, säger Bo Jenå till Dalarnas Tidningar.
– Santana har lite mer kvalitéer när det väl fungerar på banan, har mer elasticitet och större gångarter. Deinhardt får jobba mer för sina poäng, fortsätter han, angående att Santana står före Deinhardt i OS-kön.

På plats i München är förutom Minna, Patrik och Tinne, även Rose Mathisen, som också rider för en OS-plats. Mathisen startar i den trestjärniga Grand Prix i morgon torsdag, och har där chans att rida till sig en plats i WDM på fredag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden