Sverige
2 november 2017 20:15

Tre personer i olycka vid lyft från häst

OlyckaTre personer råkade illa ut när en person skulle lyftas av en häst med lift. Nu är händelsen anmäld till Arbetsmiljöverket.

Tre personer i olycka vid lyft från häst
Det var när ryttaren skulle lyftas av som olyckan inträffade. Arkivbild: Roland Thunholm

Händelsen inträffade i ett ridhus i Hälsingland när en ryttare, som är funktionshindrad, skulle lyftas av hästen efter ridning med hjälp av en lift, skriver Hela Hälsingland. När hästen kastade sig framåt ramlade ryttarens pappa och slog i huvudet. Samtidigt föll ryttaren av och ska ha blivit blåslagen, medan assistenten föll till marken och bröt handled samt armbåge. Assistenten ska ha fastnat i ryttaren vid olyckan.

Att hästen kastade sig framåt uppges bero på att den blev rädd när assistenten lutade sig över hästens hals för att ta ett grepp om ryttarens ben. När det inträffade var tre personer från ridskolan var på plats. Hela Hälsingland rapporterar att det har anmälts som en arbetsplatsolycka till Arbetsmiljöverket.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden