Avelsnyheter
15 november 2011 11:04

På framtidsspaning med ASVH

Ett 60-tal personer avelskonfererade och framtidsspanade med ASVH i Nässjö den 11-12 november.

På framtidsspaning med ASVH
Gruppdiskussioner, här med Torsten Eliasson, Österlens Hästvänner, och Bengt Nilsson från Östergötlands Varmblodsförening i förgrunden är ett viktigt inslag i ASVHs konferenser.

Huvudtemat för mötet var marknadsföring men fredagen innehöll också ordförandekonferens och en workshop som ägnades åt framtidsspaning. Även valberedningen hade flera sittningar bland annat med anledning av att ordförande Per Lundberg aviserat sin avgång våren 2012.

Marknadsföring har som mål att sälja en produkt, eller sälja in en idé. Presentationen av Easy KBs andelsägarkoncept väckte intresse och en livlig diskussion uppstod. Informationen gavs av Maria Sundin och Christer Lavhammar som fick många frågor om hur denna form av samägande kan överföras från trav- och galoppvärlden till ridsporten.

Lördagseftermiddagen ägnades åt gruppdiskussioner. Flera intressanta synpunkter på frågor som hur omsättningen av svenskfödda hästar skall ökas, hur ASVH skall få fler medlemmar och hur får vi fler ryttare att välja SWB-hästar framfördes.

Nästa avelskonferens är inbokad till den 24-25 mars då bland annat frågan om hur öppen SWBs stambok skall vara står på programmet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden