Dressyr
23 juni 2012 22:48

Tinne vann küren – också

(uppdaterad) På midsommardagens kväll tog Tinne Vilhelmson-Silfvén och Don Auriello hem en historisk seger i Rotterdams Grand Prix Kür. Efter sig i prislistan hade ekipaget bland annat Hollands stjärna Anky van Grunsven och Salinero.

Tinne vann küren – också
Tinne Vilhelmson-Silfvén och Don Auriello verkar vara oslagbara just nu. På midsommardagen vann ekipaget Rotterdams kür.

– Det känns overkligt. Jag är överväldigad, kunde inte föreställa mig att slå holländarna på deras hemmaplan, säger segrarinnan.

De svenska framgångarna i Rotterdam fortsätter. För Tinne Vilhelmson-Silfvén var det meetingets andra seger. Dessutom kom det svenska hopplaget tvåa i Superligan och såväl Patrik Kittel som Minna Telde har ridit först i ärevarv på det trestjärniga dressyrmeetinget.

Tinne Vilhelmson-Silfvén och Don Aurelio slog bland annat dubbla OS-vinnarna Anky van Grunsven och Salinero i kuren med fem hundradels poäng, efter att redan ha vunnit Grand Prix.
– Detta var ett verkligt genombrott för Tinne inför OS. Hon hade några små missar i dag, när allt klaffar kommer de vara på över 80 procent och då är man verkligen med. Man kan inte vara gladare som förbundskapten, säger förbundskapten Bo Jenå.

Tinne Vilhelmson-Silfvén och Don Auriello belönades med fina 78,450 procent av en domarkår som spretade lite i sin bedömning. En domare hade det svenska OS-klara ekipaget som etta, en annan ville ha Don Auriello som fyra. 

Det var bara andra gången som ekipaget gick sin kur till The Who-musik  som Tinne först visade på världscupfinalen. Nu skedde det i mörker och strålkastarljus.
– Han var lite imponerad av allting och lite på och av, och kom lite före på några ställen och så fick vi några missar. Men mitt fokus var på att han skulle få en bra runda och han blev lugnare. Och på prisutdelningen var han hur cool som helst, bara stod där och tyckte att ”titta på mig”. Det var väldigt skönt att få denna kur (innan OS). Han är så fin, kommenterade en överlycklig Tinne segern.

Minna Telde blev tia med Santana på 70,2 procent. 
– Jag är glad att han gick fast han var rädd, sade hon om Santanas reaktion på den mäktiga omgivningen och strålkastarljuset.
– Detta är Don Charleys kur, som han fått låna. Vi jobbar på den nya som nästan är klar, och nästa gång kommer vi att göra den på tävling, sade Minna.

Rosie Mathiesen och Bocelli startade inte i Rotterdam efter torsdagens Grand Prix. 
– Han har en sträckning i ryggen och ska undersökas igen på måndag av Jonas Tornell, sade Bo Jenå. 
– Något hände i Lingen, där han snubblade till. Det blev värre efter Grand Prix och därför startade vi inte i Specialen. Nu har han bara blivit ledd sedan i torsdags och känns bättre nu, förklarade Rosie.

Elva ekipage startade klassen. Tinne Vilhelmson-Silfvén fick 12 000 euro, drygt 100 000 svenska kronor. 

Resultat

Annelie Frank/Cecilia Lönnell

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden