Dressyr
29 juni 2012 17:10

En svensk dressyrseger

(Uppdaterad) Det blev en svensk seger individuellt men inte lika bra i torsdagens två nationstävlingar vid NM i dressyr för ponny, junior och young rider i Finland.

Segern kom i kategori II, där Alicia Carlsson och Paulo Pan toppade det preliminära programmet på 68,417 procent.

I nationstävlingen för kategori I blev det svensk silvermedalj bakom Danmark. 212,897 danska procent var mer än svenskarna förmådde denna dag men 208,692 innebar god marginal mot Norge.

Det blågula juniorlaget var 0,433 procentenhet bakom Finland, vilket tyvärr också innebar att svenskarna blev utan medalj i nationstävlingen. Danmark ordnade dagens andra NM-guld.

Uppdatering
Även bland kategori II-ponnyerna blev det på fredagen en silvermedalj i lag till Sverige.  Dagens andra och mästerskapets tredje lagsilver i dressyr kom sedan till det svenska young riderlaget. För Danmark blev det i stället fjärde guldet.

I det individuella mästerskapet för juniorer började Frida Berg bäst av svenskarna som femma med Aston Martin och 67,684 procent i det individuella mästerskapsprogrammet. Motsvarande inledningsklass för ponny kategori I gav en prislista med tre svenska ekipage bakom tre danska.

Resultat

Webb-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden