Sverige
10 november 2018 14:23

De hedrade sin döda syster genom insamling

Ride against cancerNär deras syster dog i cancer bestämde de sig för att ordna en hästrelaterad insamling till förmån för cancerforskningen. Och det gav resultat.

De hedrade sin döda syster genom insamling
Systrarna Josefine " Jossan" Carlsson och Katrine Carlsson är hästintresserade, precis som deras syster var. Foto: Privat

Madelene Carlsson var bara 32 år när hon dog i livmodercancer i somras. Efter sig lämnade hon man, två barn, sina syskon och föräldrar och övrig släkt.

Det var systern Josefine ” Jossan” Carlsson som fick idén att ordna en hopptävling i stil med pay-and-jump till sin döda systers minne så systern också var intresserad av hästar.
– Vi bestämde att alla pengar som kom in skulle oavkortat gå till förmån för cancerforskningen genom Rideagainstcancer. Och det har gått väldigt bra, det kom mellan 300 och 400 personer. Det blev cirka 48 000 kronor som kommer att gå till cancerforskningen, säger Jossan Carlsson till Bohuslänningen.

– Alla vi syskon och mamma och pappa hjälpte till vid starterna. Så nu planerar vi att göra en fortsättning nästa år, men tidigare på året, kanske i slutet på augusti. Och då ska vi även ha hoppborgar på plats så att det blir någonting för alla.

Det blir Ride against cancer som får de insamlade pengarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden