Sverige
14 november 2018 09:14

Ung ridsport får miljonbidrag – samma ridklubb toppar igen

BidragEn lång rad klubbar får en slant när Gräsrotens bidrag nu delas ut. Svenska Spels kunder fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar och mest pengar av ridklubbarna får än en gång Örestads RS.

Ung ridsport får miljonbidrag – samma ridklubb toppar igen
Ett ungt gäng hos Örestads RS och deras fina check. Foto: TT

Nu blir det pengaregn över landets ungdomsidrott när över 50 miljoner kronor delas ut av Svenska Spels Gräsroten. Ungdoms-ridsporten får 1 127 023 kronor vid årets utbetalning från Gräsroten, ungefär 60 000 kronor mer än förra året.

467 ridklubbar får en slant genom att deras supportar har valt att stötta klubben via Svenska Spel. Klubbarna får poäng när personen i fråga spelar via Svenska Spel och poängen omvandlas sedermera till pengar via Gräsroten. Den ridsportförening som får mest är precis som förra året Örestads RS, nu med med en check på 109 278 kronor. De följs av Kalix RF som får 20 649 kronor och Haparanda Ryttare som får 17 535 kronor.

”Gräsroten är viktig och bidrar till att vi kan ha en så bra verksamhet som möjligt för våra medlemmar. För pengarna i år har vi förhoppning att köpa in en ny häst för elever med funktionsnedsättningar, men det kommer även att investeras i utrustning för barn och ungdomar i föreningen”, säger Maria Kristoffersson, verksamhetschef Örestads RS i ett pressmeddelande.

Det är sjätte året i rad som Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Sverige, där det är kunderna som fördelar pengarna genom att välja en till tre favoritföreningar.
”De här 50 miljoner kronorna omvandlas till ren och skär glädje för idrottande barn och ungdomar i Sverige”, säger Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden