Fälttävlan
24 augusti 2019 19:53

Katrin Norling i ledning inför SM-avgörande

FälttävlanInför söndagens terräng är det Katrin Norling som leder SM i fälttävlan som avgörs i Segersjö. Men flera ekipage ligger tätt efter så inget är avgjort.

Katrin Norling i ledning inför SM-avgörande
Katrin Norling och Fernando-Ukato leder inför SM-terrängen. Arkivbild Foto: Roland Thunholm

Årets SM i fälttävlan i Segersjö utanför Örebro har lockat ett stort startfält. 41 ryttare kom till start i den 3* klassen där dressyr och hoppning nu är avklarade.

I ledningen i senior-SM ligger Katrin NorlingFernando-Ukato med 28,2 straffpoäng efter dressyr och en felfri hoppning. Men det är inte mycket marginal till tvåan Amanda Ingulfson och Rozie på 29.2 straff. På tredje plats inför terrängen ligger Anna Nilsson/Candy Girl på 32.3 straff. Rutinerade Linda Algotsson och Fair Spot ligger fyra på 33,2 straff.

Titelförsvararen Johan Lundin har två hästar till start och ligger inte med i den absoluta täten. Med sin bästa häst Zuma har han 43.3 straff med sig till söndagens terräng, där brittiske banbyggaren Eric Winter bjuder på en 3,4 km lång bana med 25 hinder och 36 språng.

Ledare i Young Rider-SM efter dressyr och hoppning är Amanda Sternberg och El Samuel på 46,9 straff.

Bland juniorerna i den 2* SM-klassen är det Elvira RosenbergGuy i ledning med 33,9 straff, före Amanda Andersson med Cocktail Imperial på 35,4 och Frida Wicksell med Top Crut på 37,3.

Alla ryttare kommer inte till start i söndagens terräng på Eric Winters banor. I den 3* klassen var det flera ekipage som utgick eller blev uteslutna i hoppningen, däribland titelförsvararen Johan Lundin, som uteslöts

Meriterad Course Designer för terrängbanan är Eric Winter, Storbritannien. Eric byggde årets bana vid EM för juniorer och young rider i Nederländerna och kommer att ansvara för Segersjös terrängbana fram till i första hand 2021 när samma mästerskap avgörs där.

Terrängen inleds med den 2* klassen där första start går söndag klockan 09.00

Resultat och startlistor

Equisport sänder från fälttävlans-SM

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden