Dressyr
1 november 2012 12:54

Infekterad debatt om hästens form

Debatten kring ridning i låg-djup-rund form blossar upp med jämna mellanrum. Begrepp blandas ihop och hårda angrepp riktas mot åsiktsmotståndare. Ridsport går på djupet för att ge mer fakta i ett komplicerat ämne.

LDR, rollkur och hyperflexion är tre begrepp som orsakat en bitter diskussion inom ridsporten. Vad är korrekt ridning, vad är skadligt för hästen, vad är klassisk dressyr och vad är nyskapande träningsmetoder? Debatten har blivit en del av rivaliteten mellan tysk och holländsk dressyrsport.

Läs mer om vad de tre begreppen innebär, vad forskningen säger och se FEI:s teckningar över vilka positioner som är tillåtna i Ridsport nummer 22/2012, som kom till våra prenumeranter i dag och finns i butik från och med fredag. Läs även vad holländske tränaren Sjef Janssen har att säga om ämnet.

Vill du har tidningen direkt hem i brevlådan? Läs mer HÄR.
Du kan även köpa Ridsport som digital tidning via Qiozk – HÄR hittar du senaste numret.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden