Världen
19 december 2012 17:30

Brittisk ridsport badar

Rubriken säger inte allt. Det handlar inte om större vattengravar i hoppning eller fler vattenhinder i fälttävlan. Mycket bättre än så. Brittisk ridsport badar nämligen i pengar.

Nyligen offentliggjordes att ridsporten i Storbritannien får ytterligare 21,7 miljoner pund från UK Sport, som tidigare i veckan beviljat ridsporten sex miljoner pund som en del i en fyraårig investeringsplan på totalt 493 miljoner pund.

I veckan publicerades också att UK Sports finansieringsplan inför OS i Rio de Janeiro 2016 handlar om  en total investering på 347 miljoner pund fördelat på 42 idrotter.

Av detta belopp får de olympiska ridsportgrenarna nästan 18 miljoner och  paralympic närmare fyra miljoner pund under 2013-2017. Detta innebär att ridsporten är prioriterad tillsammans med cykel, rodd, segling, gymnastik och friidrott. Pengarna kommer från lotteri och staten.

Källa: Horsetalk

Fotnot 1: 1 pund = cirka 11 kronor
Fotnot 2: UK Sports ansvar är bland annat att stödja brittisk sport i olympiska och paralympiska grenar samt att skapa goda relationer med omvärlden och internationella förbund när det gäller idrott och verka för att att Storbritannien drar till sig stora idrottsarrangemang som OS, VM och EM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden