Sverige
11 maj 2022 15:37

Hög tid att söka Ajaxstipendiet

StipendiumSnart går ansökningstiden för Ulla Håkansons Ajaxstipendie ut. Och det kan vara värt att söka – 300 000 kronor delas ut till var och en.

Hög tid att söka Ajaxstipendiet
Med Ajax red Ulla allt och lite till, inte minst EM, VM och OS. De vann ett gäng medaljer på Svenskt Dressyrderby, NM och SM – de två sistnämnda i både hoppning och dressyr. Foto: Ellert

Ulla Håkanson delar varje år ut 300 000 kronor vardera till maximalt tre ryttare inom hoppning och dressyr. Den 15 maj 2022 går ansökningstiden ut för denna gång.

Den som ska söka ska ha gått ut skolan, inte vara äldre än 30 år och ha goda tävlingsmeriter. För dressyrryttare gäller goda resultat i lägst Prix St. Georges, för hoppryttare gäller minst 1,40-hoppning.

Nytt för i år är att ansökan görs via www.ullahakanson.se för att ansöka under fliken ”Ajax stipendiet”.

”På hemsidan hittar man även fakta om Ulla och hennes meriter samt de forskningsanslag som Ulla Håkansons stiftelse varit med och finansierat”, skriver Lena Lundin, styrelsemedlem, i ett mejl till Ridsport.

Pengarna ska användas för arvode och uppstallning i samband med träning hos en etablerad tränare, och årets stipendiater tillkännages under tävlingarna i Falsterbo i juli.

Det är idel stora namn som sitter med i kommittén som bestämmer, nämligen Ulla Håkanson, Eva-Karin Oscarsson, Jan Brink och Tina Due-Boje inom dressyren. För hoppningens del är det Henrik Ankarcrona, Peder Fredricson och Jens Fedricson som sitter med.

Ajax
2021 års tre Ajax-stipendiater tillsammans med Ulla Håkanson. Foto: Roland Thunholm

Förra året var det Wilma Marklund, Elin Mattsson och Mathilda Andersson Antelli som fick varsitt stipendium. 2020 hette stipendiaterna Alva Lander, Klara Svanberg och Janelle Larsson.

 

Equestrian Sport
mm Glada Ajaxstipendiater på Strömsholm. Klara Svanberg med silvermedaljen från YR-SM runt halsen och Alva Lander i ”civila kläder”. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden