Sverige
20 juni 2022 11:22

Inköpt ridskolehäst hade fel ålder i passet – är tre år i stället för fem

HästaffärerSkaraortens Ryttarförening hade köpt in en 5-årig häst som skulle börja slussas in i ridskoleverksamheten till hösten. Men nu har det visat sig att hästens ålder i passet var fel, och att hästen i själva verket är drygt tre år.

Inköpt ridskolehäst hade fel ålder i passet – är tre år i stället för fem
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/SophieHarrisPhotography

Skaraortens Ryttarförening trodde de hade gjort ett fynd när 5-årige valacken Bingbong köptes in som ridskolehäst. Men efter att ha delat en bild i sociala medier på hästen fick ridskolechefen ett tråkigt besked. Bingbong är inte fem år som ridskolan hade trott – utan bara tre år. Alltså alldeles för ung för att slussas in i ridskoleverksamheten.

Detta berättar Skaraborgs Läns Tidning.

Nu sitter ridskolan i klistret då de verkligen behöver en häst till ridskolan och deras pengar är låsta i en 3-åring. Något samarbete med en sponsor är en lösning som kan bli aktuell.
– Vi vill lösa det på bästa sätt för alla, självklart har vi även hästens bästa i tanken. Det har varit några turer, säger ridklubbens Sofia Palm till Skaraborgs Läns Tidning.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden