Sport
8 augusti 2022 06:20

Måndag på VM i Herning

VM i Herning 2022Efter helgens rafflande laguppgörelse i dressyren börjat det dra ihop sig för individuella dressyrfinaler samtidigt som hoppryttarna smyger igång. Här är allt du behöver veta för att följa den fortsatta medaljjakten i Herning.

Måndag på VM i Herning
På måndagen blir det individuell medaljjakt i dressyr samtidigt som hoppryttarna smyger igång. Foto: Roland Thunholm

Måndagen i Herning inleds med att hopphästarna genomgår sin första besiktning. På tisdagen lottas hopplagens startordning och på onsdagen rids den första tidshoppningen som räknas både i lag och individuellt.

Skarpt läge är det för de 30 bästa dressyrryttarna efter helgens Grand Prix, som på måndagen rider Grand Prix Special med sikte på medalj. Vidare till Grand Prix Special är Patrik Kittel, Juliette Ramel och Therese Nilshagen för Sverige. Nedan hittar du tidsprogram och allt du behöver veta för att kunna följa VM-upplösningen i grannlandet Danmark.

De 15 bästa från GPS går sedan vidare till onsdagens kürfinal där det återigen delas ut medaljer. Dock får varje nation starta med max tre ryttare.

Tidsprogram måndag

Dressyr
13.30 Individuellt Grand Prix Special
20.00 Medaljutdelning

Svenska starttider:

15.40 Therese Nilshagen

17.10 Juliette Ramel

17.30 Patrik Kittel

Hoppning
11.00 Hästbesiktning – de svenska hästarna travar upp vid 13.00

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
SVT sänder direkt
FEI-tv

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden