Sverige
29 december 2022 06:20

Ny podd skildrar distriktsveterinärernas vardag

Veterinären i fokus"Följ med vår djursjukvårdspersonal och träffa djuren som behöver hjälp dygnet runt." Så beskrivs den nya podden "Uppdrag veterinär" som skildrar vardagen som distriktsveterinär.

Ny podd skildrar distriktsveterinärernas vardag
"Vi luktar ladugård, vi bär tulluniform och är på plats när olyckan är framme. Ena dagen är inte den andra lik", står det att läsa om den nya podden. Foto: Distriktsveterinärerna

Det har varit väldigt mycket om veterinärernas förutsättningar att göra sitt jobb under året som gått och nu har du chansen att komma dem inpå livet. I Distriktsveterinärernas nya podd ”Uppdrag veterinär” får vi följa med ut i stallar och ladugårdar och även vara med vid operationsbordet. Podden skildrar vardagen för olika distriktsveterinärer och tre rykande färska avsnitt finns ute nu.

En häst med kolik, en halt ko och en tik som ska kastreras är några av fallen som tas upp. Veterinärerna berättar om kliniska fynd och hur de arbetar. Dessutom deltar olika experter med förklaringar kring diagnoser, kliniska tillstånd och behandlingar.

– Uppdrag veterinär skildrar distriktsveterinärens vardag från veterinärernas perspektiv, berättar Carolina Petterson och Sofia Rönneke, skaparna av podden, som båda arbetar med kommunikation på Distriktsveterinärerna, i ett pressmeddelande.

– Ingen dag är den andra lik och engagemanget och närheten till människor och djur lyser igenom, fortsätter Carolina och Sofia

– Distriktsveterinärerna har ett statligt uppdrag kring smittskydd och djurskydd. Det handlar om tillgänglighet till veterinär service för livsmedelsproducerande djur och sällskapsdjur. Därför beskriver podden även distriktsveterinärer och organisationen ur ett samhällsperspektiv, tillägger Maria Tholander Hasselrot, kvalitetschef på Distriktsveterinärerna.

Podden ”Uppdrag veterinär” hittar du där poddar finns.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden