Hästägartips
7 februari 2023 14:06
Ridsportplus

Fem fick innovationspris på Spogamässan

ProduktnyheterEn flyttbar, magnetisk tränshållare, en ridhusharv som liknar en robotgräsklippare och ridstövlar som kan anpassas efter dina vader. Där är tre av de fem produkter som fick innovationspris på Spogamässan nyligen.

Fem fick innovationspris på Spogamässan
Den tyska fackmässan Spoga Horse lockar massor av besökare varje år. Foto: Jeanette Flensburg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Den tyska fackmässan Spoga Horse, som hålls i Köln, är en enorm marknadsplats för ridsportutrustning. I år var mässan öppen den 4-6 februari, med hundratals utställare och tusentals besökare.

    Varje år hålls en innovationstävling, dit producenter och företag kan nominera sina produkter. De bedöms av en jury på sex personer som representerar sport, försäljning och influencers, i år ingick bland andra hoppryttaren och entreprenören Danielle Goldstein Waldman, och Wilken Treu, vd för Hannoveranerförbundet. Juryn tar ut de 30 bästa bidragen, och utser sedan fem av dem till vinnare. Det ska vara nyskapande produkter, som hjälper både hästar och hästfolk och förenklar deras vardag.

    Här är de fem vinnarna!

    Tränshållare
    Starka magneter håller tränshållaren på plats.

    Den magnetiska tränshållaren från företaget Barnery GbR är inte bara säker för hästen, utan också väldigt hållbar. Med hjälp av två starka magneter kan tränshållaren sättas fast stadigt på till exempel boxgallret eller transporten, och även lätt flyttas mellan olika platser.

    Harv
    Den elektriska harven sköter ridbanan alldeles själv.

    Equestrian Harrow’Bot, den elektriska ridbaneharven från företaget Equestrian Technology hjälper till med ett tidskrävande arbete som annars skulle utföras av en traktor.

    Senskydd
    Rejäla men luftiga och mycket flexibla skenskydd.

    FreeFlex Hybrid Tendon Boots, heltäckande senskydd från företaget Stübben ger ett bra skydd mot både slag och strykning, och är konstruerat för att följa med i hästens rörelser samt vara ventilerande.

    Stallmiljö
    Vattenmolekyler sprayas ut i stallet för att förbättra miljön.

    R&AIR Care är ett springklersystem från Röwer & Rüb GmbH, som skapar ett bra inomhusklimat i stallet genom att spraya ut små vattenmolekyler. Dessa binder damm, minimerar lukt och reglerar luftfuktigheten samt ger även kyla om man så vill. Dessutom minskas antalet insekter i stallet.

    Suedwind-footwear_675_m15_mobile
    Vadvidden på stöveln anpassas via olika breda paneler.

    Suedwind CURVY AM är ridstövlar från Suedwind Footwear/H+P Handels GmbH & Co. KG, som designats speciellt för ryttare med särskilt breda vader. Den patenterade konstruktionen gör att en stöveln kan anpassas för många olika vadbredder med hjälp av utbytbara paneler vid dragkedjan baktill.

    Här finns mer om de fem vinnarna.

    Här finns alla de 30 nominerade bidragen.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 101 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden