Sportnytt
26 april 2013 08:00

Fredag i Scandinavium

Fredagen i Scandinavium handlar enbart om hoppning och förhoppningsvis ska de svenska ryttarnas fina start i torsdagens inledande världscupfinal få en lika fin fortsättning. Det kommer också att bli en mycket känslosam fredag.

Det börjar kl 10.00 med en internationell tidshoppning över 1,40-höjder. Därefter ska den franska toppstjärnan Kevin Staut berätta om sin träningsfilosofi i en clinic. Det blir sedan en 1,50-klass som sannolikt lär avslutas med omhoppning bland felfria ekipage innan fredagens första del avslutas med fyra lag i mounted games.
 
Kvällspasset inleds kl 18.00 med den andra delen i världscupfinalen. Nu handlar det om 1,55-/1,60-höjder med omhoppning för felfria ekipage. Sedan faller allt ljus på Ninja La Silla, med EM-guld och OS-silver tillsammans med Rolf-Göran Bengtsson som toppar på en diger meritlista, som ska avtackas för sina tjänster för svensk hoppning och med en önskan om en skön tid som pensionär hos sin ägare Alfonso Romo i Mexiko.

Senare på kvällen väntar två showinslag innan 16 svenska young rider ska ut på 1,40-höjder för att avgöra startordningen i lördagens final i GHS Young Rider Cup.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden