Sverige
4 april 2023 06:25

Ponny påkörd inför sin ryttare

OlyckaEn ponny som kastat av sin ryttare blev påkörd på en 70-väg med skymd sikt, en vägsträcka som är olycksdrabbad. Kommunen vet om problemet, men säger att det kan dröja innan de vidtar åtgärder.

Ponny påkörd inför sin ryttare
En ponny blev påkörd inför ögonen på sin ryttare. Foto: iStock

Ponnyn Bill kastade av sin 14-åriga ryttare och tog sig ut på en 70-väg i närheten av stallet, där han blev påkörd av en bil – något som hände inför ögonen på ryttaren och hennes mamma. Efter krocken möttes de av en blodig ponny som dock stod på benen.

Nu vill mamma Kicki Appelqvist att kommunen gör något åt den olycksdrabbade vägen, där familjen även förlorade sin hund för ett par år sedan.

– Kommunen måste göra något för att förhindra en dödsolycka, för det är inte långt borta, säger Kicki Appelqvist till Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Boden kommun håller med om att vägen inte är säker, men det dröjer innan den lär förbättras.

– Vi skulle behöva göra fysiska åtgärder på vägen. Planen är att vi ska bygga om och göra det mer trafiksäkert till 2027, säger Maria Kristofferson, avdelningschef på tekniska avdelningen på kommunen.

Ponnyn fick sys med flera stygn i huvudet, men mår efter omständigheterna bra. Ryttaren klarade sig utan fysiska skador.

Lyssna på en radiointervju från Sveriges Radio:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden