Dressyr
26 juni 2013 21:11

Rothenbergers nya Favourit

I onsdagens Grand Prix i tyska Aachen fanns en gammal svensk favorit med - nu med tysk ryttare. Tinne Vilhelmsons Silfvéns tidigare mästerskapshäst Favourit slutade nia i klassen tillsammans med unga tyskan Sanneke Rothenberger.

Rothenbergers nya Favourit
Sanneke Rothenberger och Favourit. © Vanderbroms

Favourit (val f 1999 e Fidermark-Worldchamp) har representerat Sverige i ett VM, två EM och en världscupfinal tillsammans med Tinne Vilhelmson Silfvén. Dessutom har ekipaget flera segrar och placeringar i internationell Grand Prix. Tidigare i år såldes valacken av sin ägare Lövsta stuteri till 21-åriga tyska ryttaren Sanneke Rothenberger. 

Det nya ekipaget har redan hunnit tävla en del. På onsdagskvällen fick Favourit i hop 69,319 procent och slutade nia i Aachens Grand Prix. Ekipaget visade bland annat fina övergångar och bytesserier. Ekipaget hölls som bäst som femma av en domare.

Klassen, som hade 21 startande, vanns av Tysklands Kristina Sprehe och Desperados FRH. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden