Världen
29 juni 2013 11:17

Don Schufro i brons

I fredags avtäcktes och invigdes den bronsstaty i full storlek av Don Schufro, som är den danska hingststationen Blue Hors mest betydelsefulla hingst genom åren.

Från sin granitsockel vid hörnet av den nya visningshallen kan Blue Hors Don Schufro i brons för alltid blicka ut över ridbana och marker.

Flera hundra personer var inbjudna till invigningen som inleddes av Esben  Møller, som berättade hur Don Schufro kom till Blue Hors. Den riktiga Don Schufro var självklart också på plats för att se statyn av sig själv och verkade något överraskad av mötet skriver Blue Hors på sin hemsida.

Bronsstatyn är skapad av den tyska konstnären Heike Landherr, som också medverkade på invigningen. Heike berättade bland annat att arbetet med statyn tagit ett år, att den väger runt 600 kilo och är aningen större än förebilden.

Bilder

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden