Hoppning
28 juli 2013 23:15

Elin nollade till SM-guld

(Uppdaterad med ryttarkommentarer) Elin Jansson, från Loviseholms Sporthästklubb, var i ledning från start till mål och är årets svenska seniormästare i hoppning.

Elin nollade till SM-guld
En nöjd Elin Jansson med sin guldpeng som bevis på att hon är årets svenska mästare i hoppning. Roland Thunholm

SM-finalen för seniorer hade hinder på 1,55-höjder, vilket sällan eller aldrig händer nationellt på mer än SM. Det är därmed en svårighet i sig och med elva ekipage inom ett nedslag var finalen en mycket öppen affär. En nolla kunde betyda medalj och en rivning innebar sannolikt att medaljchansen var borta.

Emma Emanuelsson blev första felfri i finalen och visade varför hon är uttagen till EM med Titan. Nollrundan betydde ledning och jättepress på de fyra som fanns kvar i klassen. Linda Heed och Helena Persson försvann och så var det bara Elin Jansson kvar.

Elin och den belgiska Duchesse Van De Zuuthoeve (sto f -03 e Thunder Van de Zuuthoeve-General I) petade på ett hinder i ett konstigt språng i början av klassen. Sedan gick det både klockrent och imponerande. Nollan satt och Elin visade med besked att hon är klart värdig att vara en av fem ryttare till kommande helgs nationshoppning i Bratislava.

– Jag har jobbat mycket för att få henne avspänd och det har lönat sig. Här har hon varit mjuk och fin hela helgen och jag hade faktiskt en bra känsla att jag kunde ta hem det här inför finalen även om det bara var min andra start i senior-SM, kommenterade Elin om sitt SM-guld.

Emma fick nöja sig med SM-silver och Niklas Jonsson, som i en fin runda med endast tidsfel för Caral, avancerade från tionde plats till SM-brons.

– Min första individuella SM-medalj som senior. Jag är jättenöjd med Titan och får själv ta på mig missen i fredagsklassen, konstaterade Emma.

– Jag har varit fyra många gånger och nu gick det äntligen. Att det ska behöva dröja 38 år innan jag vinner en SM-medalj känns ändå lite långt, tyckte Niklas.

Resultat

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden