Dressyr
20 augusti 2013 15:10

Tummen upp för MCH Arena

Det svenska EM-laget i dressyr gör tummen upp för arenan i danska Herning och ser fram mot att få starta mästerskapet. Ridsport gör tummen upp för Tinne Vilhelmson Silfvéns Don Auriello som såg ut att vara i strålande form under tisdagens träning.

Tummen upp för MCH Arena
Humöret är på topp trots att en ordinarie häst är borta från laget. Malin Hamilton, Patrik Kittel, Tinne Vilhelmson Silfvén och Minna Telde längtar efter att få börja tävlingen. Roland Thunholm

– Alla längtar efter att få sätta igång, säger den svenske förbundskaptenen Bo Jenå.

Den svenska EM-truppen gillar det som Herning har erbjudit så här långt. Framförallt uppskattas fotbollsarenan där mästerskapet ska ridas.
– Jag tyckte att det var en fantastisk känsla att rida in där när vi fick göra det första gången, säger Minna Telde.

Efter lunch på tisdagen fick det svenska laget känna på banan, som då var pyntad med blommor, staket, bokstäver och annat som hör till ett mästerskap, till häst. Patrik Kittel satte rejält arbete i Toy Story, Malin Hamiltons Fleetwood var väl pigg och energisk och Minna Teldes Santana var ordentligt på jobbet. Men den som lyste mest under svenskarnas testridning var Tinne Vilhelmson Silfvén, som visade en Don Auriello i strålande form, med mer uttryck och aktivitet genom kroppen än vad han har visat tidigare. 
– Vi har haft en bra träningsperiod. Och han är extremt sugen på att få komma igång. I morse höll han på att riva boxen när han inte blev riden direkt, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Minna Telde, som har haft problem med återkommande infektioner under året, har laddat genom att åka till Grekland på semester.
– Jag tror att det var precis vad jag behövde. Nio dagar med sömn, vila och massa god mat, säger hon.

Mästerskapsdebutanten Malin Hamilton verkar ha nerverna under kontroll så här långt.
– Ja, jag försöker att hålla mig lugn. Jag har ju lite vana att rida i lag sedan Aachen, säger hon.

EM i dressyr sätter i gång med första halvan av nationstävlingen i morgon, onsdag. På torsdag avslutas den med andra halvan.  
– Det ska bli roligt att sätta igång. Jag ser mycket fram mot att rida in på arenan. Den är jättefin, känns personlig och ger mycket atmosfär, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden