Blogg
30 september 2013 06:45

Flyinge tur och retur

Det har varit ett par intressanta dagar på Flyinge tillsammans med Riders Acadamy teamet. Efter deltagarnas många timmar på gym, mental träning samt planerande för kropp och själ har jag fått ta vid.

Träningspassen gick som rinnande vatten och vi kunde gå ett steg vidare. De har utvecklats enormt mycket. Det är kul att se att det inte bara är träning på hästryggen som gjort att de faktiskt har förmågan att arbeta hästarna bättre genom kroppen, mellan hindren och hoppa felfria språng. 

Jag hoppas verkligen att denna satsning på unga och lovande ryttare fortsätter även nästa år. Jag är återigen övertygad om att man ska sätta in ungdomar i ett säkert och stabilt system från början, där man tittar på helheten och inte bara på hästens form, ryttarens sits och anridningen till hindret. 

Nästa vecka blir kort för mig. Sju dagar ska jobbas in på två dagar. På onsdag packar vi lastbilen och åker till Flyinge igen. Nu med en 6-åring och en 7-åring. Det blir som en semester med bara två hästar. Det ska bli spännande att se unghästar i olika åldrar, jämföra olika fadershingstar och mödernelinjer. Det jag ser mest fram emot är att se bedömningen på 4-åringarna. 

Det återstår att se om min 2-åriga dotter tillåter att jag får sitta ner och titta på mer än två hästar i taget ;).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden