Sportnytt
25 november 2013 20:57

GHS-sändning fälld i nämnd

SVT:s sändning av Gothenburg Horse Show i april fälls av Granskningsnämnden för otillbörligt gynnande av huvudsponsorn Rolex.

Tävlingens officiella namn var Rolex FEI World Cup Jumping Final. I tv-sändningen syntes tre olika elektroniska skyltar med varumärket Rolex på vid 32 tillfällen. Vid elva av dessa tillfällen visades Rolexskylten i samband med tidtagning och ekipagets placering. Nämnden anser inte att detta strider mot bestämmelserna i Radio- och TV-lagen.

Nu berättar Journalisten att Granskningsnämnden anser att de övriga 23 tillfällena var ett onödigt stort gynnande av Rolex. Vid dessa 23 tillfällen visades en tävlingsvinjett som täckte nästan hela bilden i tv-rutan. Vinjetten innehöll Rolex logotyp och det officiella namnet på tävlingen. Granskningsnämnden anser att exponeringen av vinjetten inte kan motiveras och fäller därför inslaget för brott mot bestämmelsen om otillbörligt gynnande av kommersiellt intresse. SVT slipper dock straffavgift för överträdelsen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden