Dressyr
29 november 2013 09:04

Världscup-hästarna klara

Globentävlingarna är igång. Morgonens hästbesiktning inför världscupdressyren gick lugnt i arla morgonstund. I framridningsarenan Hovet gick samtliga startande i CDI-W igenom. Se bilder här.

Världscup-hästarna klara
Lyndal Oatley är på plats med Sandro Boy och det betyder att Patrik Kittel är med i arenan som tränare. Kim C Lundin kim@witnet.se

Gustav Svalling, domarrepresentant från Ground Jury, var på plats när veterinärerna Charlie Lindberg och Cecilia Lönnell genomförde besiktningen efter att FEI-stewards kontrollerat hästarnas pass och eventuella chip.

En del av hästarna var lugnt sömniga och tog övningen med upphöjt lugn medan andra sprallade lite. Piggast av alla var ryska Elena Sidnevas Romeo-Star, en hingst som visade sin piaff och levad talang.

De svenska ryttarna var på plats och visade sina hästar själv så gott som samtliga. Strax är det öppen träning i arenan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden