Dressyr
24 januari 2014 15:23

Von Krusenstierna rider wc-küren

Kristian von Krusenstierna och Biggles är klara för lördagens världscupkür i holländska Amsterdam. Och där vill svensken få ut mer än vad han fick i fredagens Grand Prix.

Von Krusenstierna rider wc-küren
Kristian von Krusenstierna och Biggles tog sig vidare till lördagens kür i världscuptävlingarna i Amsterdam. FOTO: www.eventingphoto.com

– Allt kan bli bättre. Jag är inte nöjd. Vi ska inte ligga under 70 procent, säger Kristian von Krusenstierna och suckar lite.

Han slutade på 68,70 procent efter en uppvisning som hade två olika nivåer – en i travdelen och en annan, lägre, i galoppdelen. Biggles (hingst e 1998 e Briar-Krevad) såg ut att stortrivas inne på arenan och visade bland annat en härlig, rytmisk passage och fick till en av piafferna riktigt bra. Men i galoppen tappade ekipaget en del av sin harmoni. Det blev också en dyrbar miss i ettorna efter att hingsten spände till och kröp ihop.
– Vi var inte helt ense om vilken fart vi skulle ha där. Jag ville ha treans växel och han ville ha fyrans, säger Kristian von Krusenstierna.

Biggles var borta från tävlandet på grund av en senskada stora delar av förra året. Ekipaget var tillbaka i Globen och där var Biggles lite väl glad…
– Det gjorde att jag inte riktigt vågade komma till ridning i galoppen i dag. 

I lördagens kür rider Kristian von Krusenstierna till den rockiga musik han har haft ett drygt år nu.
–  Den passar Biggles bra. Men jag tror att jag sänker volymen lite mot i Globen.

Kristian von Krusenstierna slutade på 14:e plats i det 22 ekipage stora startfältet. Se hans domarprotokoll här.

Juliette Ramel och Ten Points (val f 1999 e Chapman-Uttini) var det andra svenska ekipaget till start i fredagens GP. Ekipaget bjöd på en trevlig uppvisning utan några missar att tala om. Ekipaget gick ut som nummer tre i startfältet och visade lätthet och elegans genom hela Grand Prix-programmet. Piaffen var genomgående något tveksam och programmet kunde ha varit mer distinkt och exakt. Det blev en 18:e plats med 67,36 procent. Se Juliette Ramels domarprotokoll här. 

Världsettan Charlotte Dujardin, Storbritannien, och Valegro charmade såväl publiken som domarna och vann med 85,82 procent. Uppvisningen hade den harmoni som brukar prägla ekipaget. Travslutorna, galoppombytena och piaffen vara bara några av höjdpunkterna i ritten.

Se Charlotte Dujardins domarprotokoll här. 

Världscupküren börjar klockan 12.30 i morgon, lördag. 

Resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden