Blogg
4 februari 2014 13:31

Att mocka med keliga åsnor

Det känns som att mina blogginlägg alltid börjar om vädret, men haha, det svänger ganska fort! De senaste dagarna har varit riktigt varma och vi har bränt oss duktigt även om vi försökt hålla oss i skuggan. I lördags var vi bara tre volontärer här vilket gör det lättare att rida.

Så vi började med att sadla varsin häst och rida ner till hästklubben en kilometer härifrån och kolla på en barrel racingtävling från hästryggen. Jag satt på stallets quarter Dash som vanligtvis är lugn som en filbunke, men till och med han blev lite upphetsad av tävlingsandan runt om oss. Jag har aldrig sett någon sorts form av westerntävling som det var definitivt intressant och roligt!

Det går ut att rida runt tunnor i ett visst mönster på tid, Välter du en tunna så får du tillägstid. Som vanligt när man är ute på tävling blir man både förundran över hur duktiga hästarna och ryttarna är, tyvärr blir man även besviken. En del red väldigt hänsynslöst och utrustningen kunde vara allt från riktigt starka bett till linor som förhindrar hästen från att rycka upp huvudet. Man kan ju tycka om att hästen nu rycker upp huvudet så att det är ett problem kanske man skulle lösa problemet istället från att försöka hindra hästen från att reagera på något den uppenbarligen inte är tillfreds med…

Efter vår lilla tur till tävlingsbanan lastade vi våra hästar och körde ut till Orlando Wetlands. Denna våtmark är nog en av mina favoritställen på denna jord, och den här gången var det så varmt att alligatorer låg och solade bara några meter från oss när vi red förbi! Tonk lyckades dock skrämma en alligator som var illa kvick ner i vattnet igen, och vi blev alla förundrade över hur snabba dessa till synes klumpiga djur kan vara. Solnedgången över våtmarkerna var helt otrolig och kvällsbrisen var riktigt skön.

Igår åkte vi till Smyrna Beach efter att jag önskat att få åka dit. Vädret var super, enda tills vi kom dit. Det var molnigt, blåsigt och dimmigt! En total motsats till hur vädret var i Mims. De andra volontärerna var inte så värst sugna på en promenad, så jag tog min kamera och ryggsäck och sa att jag skulle vara tillbaka om 45 minuter. Det blev två timmar. Ja, men solen kom ju faktiskt fram och när jag kom till hundstranden så kom det flera delfiner och simmad förbi bara några metrar från strandkanten. Så jag kunde inte låta bli att sätta mig ner och se delfinerna i solnedgången såklart!

Idag har också varit en riktigt varm dag, och efter våra stallsysslor så fick vi åka airboat på St Johns River. Eftersom det var fortsatt varmt var alligatorerna äve nu framme för att sola. Jag räknade dem till en början men tappade till slut bort mig helt, de var överallt. Dock var de inte lika intresserade av oss som vi av dem, så de flesta sjönk ner i vattnet så fort de såg oss.

Väl hemma rengjorde vi till smådjuren och fyllde upp med massa sand som Diane köpt idag, vi passade även på att rengöra hela vår trailer eftersom en ny volontär kom in från San Francisco idag. Det har varit lite extra spring med vattenslangen idag också eftersom djuren har druckit mer i denna värme, och vår gris Sue ville gärna duscha lite också.

För varje dag hör vi våra burros mer och mer. De börjar känna sig bekväma nu och vet precis hur de ska få mer uppmärksamhet och mat. Det är svårt att tro att det var helt vilda för bara några veckor sedan! Att mocka till dem är mer eller mindre omöjligt… man har en åsna som pillar i ens hår, en som undersöker ens skor, en åsna under armen som vill bli klappad och en åsna som står på ens kratta. De är helt underbara och jag börjar fundera på hur jag ska få plats med en i resväskan hem.

Så under söndag och måndag har vi haft lite “ohästiga” upplevelser, men under morgondagen ska vi åka till en farm där en veterinär ska göra tandarbete på alla gårdens hästar. Diane vill ha kontakt med denna veterinär eftersom han även har många studenter med sig som arbetar med honom och det kanske skulle vara lärorikt att se på mustangernas tänder. Så jag antar att det blir heldag i solen även imorgon!

 I mitt nästa inlägg kommer jag att visa lite före och efter-bilder på de hästar som varit hos oss!

/Lovisa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden