Avelsnyheter
10 april 2014 23:34

Hingstar i Everlöv

Från världsstjärnan Briar till den lille eleganten Brännornas Rigoletto via nygodkända hopphingstar och danska hoppfenomenet Party Dance. Hingstvisningen i Everlöv bjöd på små och stora grabbar med stort G. Arnold Assarsson showade mest med Contant Q och kanske var det första visningen med Twister de la Pomme.

Hingstar i Everlöv
Briar diggade friskt till live-bandet. Världens mesta dressyrhäst med den längsta obrutna karriären av alla gillade "Great balls of fire". Kim C Lundin kim@witnet.se

På knappt en vecka hade arrangörerna fått ihop ett nytt arrangemang  i Everlöv när Björkhaga Stuteri ställde in sin hingstvisning i Dagstorp. Nu blev det en bred och rasöverskridande hingstvisning med hingstar från hela landet. Visningen webb-sändes och kan ses i efterhand.

På Plats i EMV Dressage Stables nya ridhus fanns det ett live-band som spelade medan hingstarna visades. De allra flesta tog det väldigt bra men nygodkände Red Hot Chilli tyckte det var väl bra med bas liksom mer rutinerade Luxus CML.

Vi har bilder på alla grabbarna så häng med:


Superstjärnan Briar med sin uppfödare och ägare Hans-Yngve Göransson


Briar-avkomman Aretos visades fint upp av sin ryttare Lina Andersson


Sofia Sandberg har anledning att se glad ut på sin egen uppfödning den godkände Brännornas Rigoletto



Hollys Cerwin rids av Emma Persson och är justnu kändis då han saluförs av Eurodressage.

Per Holmestrand rider sin egen produkt från ax till limpa. Gustav har utvecklats fint under året sedan han godkändes och var till synes oberörd av live-bandet.


Anna Sundström visar sin egen mångsidige Luxus CML som dock inte var lika imponerad av Bruce Springsteen-toner utan spände till.


Coventry reds idag förtjänstfullt av Satu Liukonen som ryckt in istället för Jörgen Larsson. Den unga hingsten tog live-bandet med stort lugn, en krumbukt blev det det men mest fokuserade Connor-sonen på hinder. 


Red Hot Chilli reds under kvällen av Peter Eriksson, även hans testryttare under Bruksprovet, och tyckte att elgitarr och bas var klart skrämmande. Peter fick användning för sin rutin men det blev en del spända språng.


Dimmans Eros är en superstar på ponnysidan med fina prestationer i alla discipliner, han visades vid hand men tävlar fortfarande aktivt.


Brännornas Don Giovanni är den verkliga ynglingen i sammanhanget men han gav Per Gustafsson en handfull när han gav hals och dansade för att visa upp sig som snyggast och vackrast.


Twister de la Pomme och Arnold Assarsson presenteras i en separat artikel inom kort, håll utkik.


Cover Boy S är vacker som en dag och välhoppande med Victoria Almgren, alldeles nyss hemkommen från Oliva i Spanien där hon varit och tävlat.


Warsteiner är en nestor men 22 år ung och i strålande form, fräsch i kroppen och på lekhumör när han släpptes lös i ridhuset. Weltmeyer-sonen är A-premierad och har avkommor i både hoppning och dressyr.


Clever Hill Q var Bruksprovsvinnare 2011 och har nu en ny ryttare med Jonathan Medin. Ett lovande samarbete och Jonathan har en fin kollektion hingstar nu med Highcruiser också i rockärmen.


Landets bästa Belissimo M-son heter Diomedes och är mer tilltalande idag än när han en gång visades på bruksprovet. Hingsten visades av Lina Andersson och är på väg upp i klasserna på ett mycket förtjänstfullt sätt.


Bellman rids nu av Susanne Gielen och hingsten fyller ut kostymen väl, dessutom klippte han knappt med öronen åt musiken. 


Hermes är fullfjädrad GP-häst och godkänd hingst visad av sin ständiga partner Anna Svanberg. Hans avkomma Bellman bör göra pappa stolt.


Nygodkände 3-årige hopphingsten Diero Lux N visades vid hand av Per Holmestrand.


Contant Q och Arnold Assarsson bjöd som vanligt på spektakulär höjdhoppning där hingsten slår lyror.


Fetcher N har en ny temporär ryttare i Louise Wemlerth som tackade den bussiga hingsten för att han räddade läget emellanåt. 


Party Dance är en verklig förärvningssucce i DWB med unghästchampionatsvinnaren 2014 och flera andra finalister ur en liten årgång. Shane Carey får visa och Linnea Ericsson bli på backen när familjen väntar tillökning.


New Balance har haft en dubbel karriär men visade sina dressyrfärdigheter. 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden