Dressyr
15 april 2014 11:38

Tinne taggad för Lyon

Tinne Vilhelmson Silfvén fångas mitt i en galoppsluta, vår världscupfinalist rider hästarna hemma på Lövsta medan Don Auriello åker till Lyon.

Tinne taggad för Lyon
Tinne Vilhelmson Silfvén är laddad inför världscupfinalen men vågar inte säga något om sina chanser. Lotta Gyllensten

Den långa resan ner till dubbla världscupfinalstaden Lyon delas med Malin Baryard Johnsson och Tornesch.

– Anton åkte ner till Malins anläggning i lördags och sedan har de påbörjat resan söderut för det är långt och tar tid att komma dit för oss, berättar Tinne.

Själv flyger hon ner onsdag, på fredag är det vet-check och startlottning, på lördag kör det igång med Grand Prix-klassen på eftermiddagen klockan 15. Innan dess ska det tränas i arenan och hon och Anton ska vara samspelta på bästa sätt.

Med Anton reser hans hästskötare Angelica Karlsson som också varit med i Florida över vintern. Hon känner honom väl och vet hur både Anton och Tinne vill ha det.

Årets startfält är verkligt tufft, så gott som alla de topprankade ekipagen är på plats sånär som på Adelinde Cornelissen med Jerich Parzival.

Är då Tinne och Anton i form?
– Ja, det är vi, han känns jättefin, precis så fin som han ska vara. Vi har haft en bra vintersäsong och tävlat precis så mycket som vi vill för att det dessutom ska vara en perfekt matchning fram till VM i augusti. Anton har varit frisk hela tiden, vi har kunnat träna på och det är otroligt viktigt för det långsiktiga upplägget. 
– Men att tippa sin egen placering är hopplöst, vi ska göra vårt allra bästa, som vi alltid gör och det kommer att vara tätt med resultat på den nivå vi brukar ligga på. Det kommer att vara allas dagsform som avgör, menar Tinne.

Själv har hon ridit flera världscupfinaler, närmare bestämt fem på fyra olika hästar. Lyon blir hennes sjätte totalt och den tredje med Don Auriello.

Tävlingsplatsen i Frankrike är ny för henne.
– Det ligger lite för långt söderut för att vi ska åka dit och tävla men många vittnar om att det är en verkligt fin tävlingsplats så det ska bli riktigt roligt, säger Tinne.

Ridsport finns självklart på plats och ger dig möjlighet att följa Tinne och Anton på deras väg mot küren med programmet ”Who’s Anton”. 

Tinne Vilhelmson Silfvén i världscupfinaler
2004  Düsseldorf, Tyskland 10. Tinne Vilhelmson, Just Mickey, 72,47 procent
2007 Las Vegas, USA Tinne Vilhelmson/Solos Carex startade inte GP Kür
2010 Den Bosch, Holland 12) Tinne Vilhelmson Silfvén,  Favourit 68,250 procent
2012 Den Bosch, Holland 9) Tinne Vilhelmson-Silfvén, Don Auriello, 74,393 procent
2013 Göteborg, 4) Tinne Vilhelmson Silfvén, Don Auriello, 82,661 procent
2014 Lyon,  …. resultatet vet vi på söndag kväll, 

Följ Världscupfinalen på SVT

Tävlingens websida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden