Sportnytt
20 april 2014 12:01

Påskdag i Lyon

Söndag under världscuphelgen betyder dressyrfinal och vilodag för hopphästarna. Tinne Vilhelmson Silfvén har startnummer 13. Malin Baryard Johnsson ligger på 26:e plats och rider i måndagens final III. Hemmafavoriten Patrice Delaveau kommer däremot inte till start.

Påskdag i Lyon
I eftermiddag är det Tinne Vilhelmson Silfvén och Don Auriellos tur att glänsa till sin kür Who´s Anton. Foto: Roland Thunholm

Dressyrklassen lottades i tre seedade grupper där Tinne med sin fina fjärde placering finns med i sista startgruppen. Startfältet innehåller 17 ekipage och efter nio ryttare är det 15 minuters paus – om inte det blivit förseningar. Första start går klockan 13.35 och det är Sung-Deon Kim på svenskfödde Bukowski (SWB f -99 e Briar-Sunrist xx, uppf Erik Magnusson) som inleder.

Andra startgrupp börjar 15.30 med Hans-Peter Minderhoud med Glock’s Johnson TN och Tinne Vilhelmson Silfvén startar 15.50 med Don Auriello. Lotten föll så att Charlotte Dujardin och Valegro går ut sist och Damon Hill NRW med Helen Langehanenberg näst sist.

För den som vill följa ritterna finns flera möjligheter. Betalkanalen FEI-TV sänder såklart men bättre upp är att SVT Play sänder från klassens start och SVT2 går igång från 15.15.

Startlista

Hoppryttarna har en vilodag och ikväll går en CSI3*-klass på 1,50-1,60-höjd med omhoppning för de ryttare med flera hästar med eller som inte gått vidare till annandagens final III.

30 ekipage är berättigade att starta final III och Malin Baryard Johnsson ligger på 26:e plats i den totala ställningen. Malin väljer att starta med H&M Tornesch i finalen.
.
Efter gårdagens final II klättrade amerikanen Kent Farrington till delad tionde plats med Marcus Ehning. Två ryttare ligger lika i ledning och det är Steve Guerdat och Patrice Delaveau. Den sistnämnde kommer inte till start då hans häst Lacrimoso HDC inte passerade morgonens vet-check och Patrice Delaveau valde att inte ombesiktiga igen med tanke på hästens väl och ve.

I morgon klockan 14.00 börjar final III med som mest 30 ekipage.

Startlista söndagens CSI3*-klass

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden