Hoppning
21 april 2014 16:00

Världscupvinnare Deusser

(Uppdaterad med filmklipp) En man stod pall för trycket och red ännu en felfri runda. Ņrets världscupvinnare heter Daniel Deusser och hans vita hingst Cornet D'Amour är hjälte i Lyon. Tvåa blev Ludger Beerbaum/Chiara och trea Scott Brash/Ursula XII.

Världscupvinnare Deusser
Daniel Deusser och Cornet D´Amour höll hela vägen in i mål, segrare med bara 2 fel. Foto: Roland Thunholm

Omgång 2 i världscupfinalen innebar en ny bana och maxtid som genast skördade sina offer. Hela 22 ryttare var kvalade till omgång 2 eftersom flera var likaplacerade men Kevin Staut och Jamal Rahimov har valt att inte starta. Det innebär att ingen hemmaryttare finns kvar i startfältet.

Den nya banan innehåller 13 hinder och 16 språng med en avslutande långsida med oxer-räcke-oxer. Maxtiden för klassen är satt till 72 sekunder och Edwina Tops Alexander fick ett ynka tidsfel för en annars felfri runda. Samma sak för Charlie Jayne med Chill R Z, en skenbart snabb runda men det blev tidsfel ändå.

Beezie Madden går aldrig att räkna bort, hon och Simon såg otroligt starka ut men på näst sista hindret, räcke med vattenmatta, så föll en bom och en toppplacering uteblev.

Toulago och Pius Schwitzer lyfte mot högre höjder, såg bättre ut i denna andra omgång men det blev ett frambensfel på hinder 11 och de föll neråt i resultatlistan.

Cornado NRW och Marcus Ehning lyfte taket på Eurexpo efter en superrunda där den vita hingsten låg högt över varje hinder, ändå klarade de tiden tack vare att Cornado är så snabb upp i luften.

Maikel van der Vleuten med VDL Groep Verdi NOP såg lite matta ut, hingsten rev insprånget till trekombinationen, ett räcke, och det blev totalt tio fel.

Hela hallen drog lite efter andan när bommen rullade i skållan efter att Ursula XII varit i hinder elva men Scott Brash klarade nollan och stannade på fem fel.

Se Brash runda via Svtplay nedan.

Chiara var inte högt över, bara tillräckligt, hon rörde bommar men inga föll och Ludger Beerbaum stannade på fyra fel.

Se Beerbaums runda via Svtplay nedan.

Steve Guerdat och Nino des Buissonnets kommer inte att vara på pallen i år sedan insprånget i trekombinationen föll hårt. De slutar åtta fel och Steve red bedrövad ut.

Se Guerdats runda via Svtplay nedan.

 

Daniel Deusser och Cornet D’Amour skrämde alla när de var i första hindret, nummer nio och sedan kom långt in i nummer tio. Men sen lyfte skimmelhingsten över de tre sista hindren och tog hem världscuptiteln med bara två fel i ryggsäcken.

Se Deussers sista runda via Svtplay nedan.

Prislista
Banskiss omgång 2:
Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden