Världen
9 juni 2014 07:00

Elithingstar på auktion

Dagen efter VM-finalen i hoppning i september kommer 26 franska statshingstar inklusive landslagshästar att gå under klubban i franska Deauville. Bland dem finns Pénélope Leprevosts stjärna Mylord Carthago.

Elithingstar på auktion
Levepros Pénélope tillsammans med Mylord Carthago, som ska säljas på auktion.

Mylord Carthago ingick i franska laget som vann VM-silver 2010 och EM-silver 2011. Han har vunnit fem femstjärniga Grand Prix och vann också nyligen i sin comeback efter ett års skadevila. Han säljs med förbehållet att han ska fortsätta tävla för Frankrike till han pensioneras från tävlingsbanan.

Det blir andra auktionen på ett halvår av internationella tävlingshästar och hingstar, efter Eurocommercestallets exekutiva auktion i april då Gerco Schröders London bytte ägare för nio miljoner euro. Auktionen ingår i sista steget av avvecklingen av de franska statsstuterierna. De har haft samma roll med statssubventionerade hingstar som Flyinge hade förr i Sverige. Doser av fryst semin kommer också att säljas på auktionen.

Med i katalogen är också VM-kandidaten Padock du Plessis e Kannan. Han är född 2003 och har på senaste tiden både vunnit i Lummen och gått nationshoppningen i St Gallen med Timothee Anciaume. Till salu är också tidigare landslagsstjärnan Flipper d’Elle e Double Espoir. Han är nu 21 år, vann under sin karriär uppemot 25 segrar och nu har runt 40 avkommor som tävlat internationellt.

Hingstarna kommer visas och kunna provridas i augusti när avelssäsongen är slut. Undantagen är Mylord och Padock som stannar hos sina ryttare fram till auktionen.

Katalogen kommer att finnas tillgänglig via auktionsfirmans hemsida.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden