Hoppning
27 juni 2014 20:48

Åtta inom ett nedslag

Söndagens final i senior-SM bli extremt spännande och oviss med åtta ekipage inom ett nedslag. Det borde locka stor publik till Lugnet i Falun.

Åtta inom ett nedslag
Henrik Lannér är i ledning med Vivaldi men har inte ens råd med ett tidsfel om Niklas Arvidsson eller Linda Heed nollar i finalen på söndag. Roland Thunholm

Tio ekipage klarade fredagskvällens 1,50-hoppning felfritt. Henrik Lannér fortsätter att övertyga och behåller ledningen på noll fel med Vivaldi inför finalen.

– Hästen känns mycket bra. Det är bra för mig att det är en vilodag i morgon innan finalen på söndag. Väldigt många var felfria i dag så vad som helst kan hända, säger Henrik Lannér efter kvällens hoppning.

Hela tio ekipage nollade över 1,50-banan. Med Robin Ingvarsson på åttonde plats med 3,4 fel för Casper ligger de åtta främsta och trängs inom ett enda nedslag. Tre av dessa lär nog med stor sannolikhet ta hand om årets SM-medaljer. En som är sugen på ett guld är Niklas Arvidsson som ligger tvåa med Click and Cash.

– Jag var tvåa sist med den här hästen så jag är ganska taggad på att vinna kan man säga. Vi har störst chans om det blir högt. Ju högre bana det blir, desto bättre för mig, säger Niklas Arvidsson som säkerligen kommer att göra allt för att rida hem guldet. 

Resultat efter två SM-klasser.

Jörgen Ottosson/Lotten Engbom

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden