Dressyr
5 januari 2012 09:14

”Det är en fantastisk häst”

Det säger Minna Telde om Utophia, Carl Hesters medaljhäst från EM. Rykten florerar om att hingsten är såld till Sverige, men så är (tyvärr) inte fallet.

Ett konsortium kontaktade Minna Teldes sambo i slutet av förra året, med en förfrågan till Minna – är du intresserad av att rida Utophia om vi köper hingsten?
– Självklart var jag intresserad, och jag har provridit hästen. Det är en fantastisk häst, Carl har gjort ett fantastiskt jobb med den, berättar Minna.

Utophias brittiska ägare hade börjat ”se över sina tillgångar” och uttryckt intresse för att sälja hästen. Men konsortiet lyckades inte lösa affären med ägarna före årsskiftet, vilket var deadline för att en häst ska kunna tävla för sitt nya land i OS. Därmed blev det heller ingen affär.

Eurodressage skriver att Carl Hester nu har jobbat febrilt med att få in finansiärer, och sålt andelar i hingsten för att kunna behålla honom över OS på hemmaplan i sommar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden