Världen
26 augusti 2014 14:07

Fjärde kandidat till FEI:s ordförandepost

Antalet kandidater som vill fajtas om att bli FEI:s nästa ordförande blir fler och fler. Den fjärde i raden är brittiska John McEwen.

John McEwen är idag FEI:s förste vice ordförande och han kommer att vara en av de hittills fyra kandidaterna till den ordinarie ordförandeposten när prinsessan Haya kliver av i december efter åtta år på posten, rapporterar Horsetalk. McEwen har också varit ordförande i FEI:s veterinära kommitté under samma tid. 

– Jag kandiderar eftersom jag vet att jag har förtroendet från min egen federation och för att jag är hängiven till den riktning som vår nuvarande ordförande har satt ut. Det finns uppenbart mer arbete att göra, men vi har bra folk på plats och ett stabilt team, säger John McEwen till Horsetalk.

De övriga tre som kandiderar är Ulf Helgstrand, Danmark, Pierre Durand, Frankrike och Pierre Genecand, Schweiz. Den 1 september stängs möjligheten för att nomineras av sitt lands ridsportförbund till posten.

Läs mer

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden