Sport
27 november 2014 21:32

Vilken premiärseger, Niklas!

Publiken var med, ryttarna gasade järnet och hästarna spetsade öronen spikrakt framåt. Det blev en succé när premiären av inomhusfälttävlan gick av stapeln på Friends Arena under torsdagskvällen. Bäst av alla var Niklas Lindbäck med Mister Pooh som gjorde sitt ärevarv i den traktor han fick ta med sig hem.

Vilken premiärseger, Niklas!
Niklas Lindbäck och Mister Pooh visade att de var ett erfaret ekipage och tog en bejublad seger på första inomhusfälttävlan. Roland Thunholm

Det var ingen mesig bana som byggts upp i arenan för Sveriges någonsin första inomhusfälttävlan. Med hinder som fraktats från Tyskland bjöd banan på en hel del svårigheter. Det allra knepigaste var diagonalen med hinder 6 samt 7 a och b, där den avslutande spetsen blev avgörande för många. Ludwig Svennerstål var inte den enda ryttaren som fick utgå efter några stopp för många på linjen.

Efter tre uteslutna ekipage på rad gick Tysklands Peter Thomsen upp i ledning efter en snabb och säker runda. När det var Niklas Lindbäcks tur var han inte sen att utmana. Tiden blev en knapp sekund snabbare och jublet steg i arenan när Niklas och Mister Pooh (SWB, val f -00, e Majim G 968 – Tammerfors xx, uppf Stall Pooh, äg C.Franzén, fam. Pommer, M. Johansson, A. Wulff) tog över ledningen. Inte ens legenden Sir Mark Todd kunde rå på tiden med sin Landvision. Däremot kunde han tillsammans med sina lagkamrater ta emot segerrosetterna för lagtävlingen.

Niklas Lindbäck fick köra sitt ärevarv i den traktor han vann – ett pris som lockade flera av deltagarna till Sverige.

– Jag är så otroligt tacksam för Mister Poohs hästägare. Det här är mitt sätt att ge tillbaka till dem. Mister Pooh kändes lugn och avslappnad på framridningen och när vi kom in här så lyfte han till publikens jubel. Han klarar de här klurigheterna enkelt, det märks på hans erfarenhet. Det är skönt att avsluta året så här, sade Niklas Lindbäck på prisutdelningen.

Priset, en traktor, tyckte han kändes guld eftersom han och familjen i februari ska flytta till en ny gård i Munka Ljungby i Ängelholm.
– Många hoppryttare pratar om att vinna en bil – fälttävlansryttare får en traktor, sa han med ett skratt.

Resultat individuellt
Resultat lag

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden