Världen
10 december 2014 15:00

FEI ska välja ny ordförande

När det internationella ridsportförbundet FEI i helgen håller sin generalförsamling i Baku, Azerbajdzjan, ska denna även välja ny ordförande.

FEI ska välja ny ordförande
Blir belgaren Ingmar De Vos ny ordförande i FEI? Edouard Curchod

Det finns fem kandidater till posten som ordförande i FEI under de närmaste fyra åren. Schweizaren Pierre Genecand, 64, föreslagen av det schweiziska förbundet var länge ensam kandidat. Han har senare fått konkurrens av det danska förbundets kandidat Ulf Helgstrand, 63, Pierre Durand, 59, från det franska förbundet samt John McEwen, 69, som nominerats av det brittiska förbundet.

Som sista kandidat tillkom den 51-årige belgaren Ingmar De Vos, FEI:s nuvarande generalsekreterare, som Belgiens Ridsportförbund vill se som ny ordförande. Kanske står han också lägst i odds om det hade varit vadslagning om utgången.

– Jag kan inte säga att han är favorit men han har stort förtroende hos både europeiska och kontinentala förbund, säger det svenska förbundets ordförande Ander Mellberg till Ridsport.

Mellberg åker däremot inte till Azerbajdzjan. Det svenska förbundet representeras av Carina Sjöberg och Bo Helander.

Valet av ordförande sker i ett första steg genom att församlingen röstar på samtliga kandidater. Om ingen når två tredjedels majoritet blir det ny omröstning dock utan den kandidat som vid den första röstningen fick minst röster. Om valproceduren kräver en tredje omgång räcker det med enkel majoritet.

Läs mer i Ridsport nr 24 som kommer till prenumeranterna i morgon torsdag och finns i handeln på fredag.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden