Sportnytt
5 januari 2015 12:09

Köpenhamn kan få wc-arena

Det finns planer på att låta den nya inomhusarenan Royal Arena i Köpenhamn bli platsen för världscuptävlingar i både dressyr och hoppning. Mannen bakom planerna är Rolf-Göran Bengtssons kompanjon Bo Kristoffersen.

Köpenhamn kan få wc-arena
Byggnationen av Royal Arena i Köpenhamn pågår för fullt och det finns planer på att arrangera världscuptävlingar i både hoppning och dressyr där.

Det är Dressage news som berättar nyheten om världscuptävlingar i Danmark. Royal Arena ligger i södra Köpenhamn och ska bli Danmarks ledande arena för både sport, nöje och kultur. Byggnationen har pågått sedan 2010 och planen är att arenan ska vara färdig inom ett år. 

Bo Kristoffersen säger till Dressage news att han håller på att förhandla med bland annat Internationella Ridsportförbundet, FEI, om att flytta de traditionella världscuptävlingar i Odense till Royal Arena. Kristoffersen, som också låg bakom EM i Herning 2013, vill ha världscuptävlingar i både dressyr och hoppning i den nya arenan. Om  han får som han vill kommer de första världscuptävlingarna i Köpenhamn att hållas under säsongen 2016/2017. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden