Hoppning
3 maj 2015 21:53

Årets första segrare i 7-star

Den andra säsongen av Swedish 7-star Spring Tour fick på söndagen sina premiärsegrare på Sundbyholmstravets ridanläggning i Eskilstuna.

Årets första segrare i 7-star
Niklas Arvidsson och Tintin´s Leetitzia vann 1,30-varianten av 7 Star Spring Tour på söndagen. Roland Thunholm

Den stora delfinalen över 1,50-hinder började med en grundomgång på 13 hinder. En trekombination oxer-räcke-oxer hade banbyggare Peter Lundström placerat som hinder nummer fyra och som nionde hinder kom ett räckepar.

Det blev faktiskt bara två felfria i grundomgången. De fick med sig fyra ekipage med fyra fel till winning round som också fick inleda avgörandet. Anders Lidbeck, kvalsegrare i fredags, var ensam i fyrafelskvartetten om felfri omhoppning men de fyra felen från grunden med Candescent Kit fanns förstås kvar.

Malin Baryard Johnsson var sedan felfri med den 9-årige Corporal VDL 1224, som är hennes framtidshäst med klar internationell kapacitet. Att tiden skulle hålla mot Niklas Arvidsson var ändå inte särskilt troligt. Det gjorde den heller inte. Med Lene Nissen-Lembkes Tysklandfödde Click and Cash 1155 (hingst f -03 e Cash and Carry-Capitol I) vann Niklas med en marginal på drygt tre sekunder.

– Min häst hoppade fantastiskt bra i dag. Även om han inte är direkt snabb så har han så mycket mer rutin på den här höjden än Malins häst, som jag tror debuterade på 1,50-höjder, att om jag följde hennes spår så borde jag vara snabbare och så blev det också, berättade Niklas i webb-tv från tävlingarna.

Mellantouren på 1,40-höjder fick tio felfria till omhoppning. Fyra forsatte lika bra och bäst av dessa blev Fredrik Spetz på Chamie RTG (sto f -07 e Corlensky G-Ampere, uppf Linköpings Ridskola AB).

1,30-finalen, som var dagens första, vanns av Niklas Arvidsson, som med Tintin´s Leetitzia (sto f -07 e Lazio-Quattro B, uppf Karin Mattsson) var snabbast av tre dubbelnollor.

Fullständiga resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden