Dressyr
29 januari 2012 09:05

Peters och Ravel håller måttet

Med minsta möjliga marginal tog en överlycklig Steffen Peters hem segern med en Ravel i högform men utmanaren Charlotte Dujardin på Valegro hade sannolikt vunnit om inte ett omslag i en ökning ställt till det. Tinne och Favourit hade premiär med den nya Broadway-küren av Cees Slings, kalasresultat med över 78 procent och en tredje plats.

Minna Telde gjorde en hjälteinsats till häst, hon red sin U2-kür på Deinhardt med magsjuka som förberedelse, inte världens bästa uppladdning. Start och genomförd ritt med 71 procent får under såna omständigheter betraktas som mer än bra, en åttondeplats.

Steffen Peters har lyckats förbättra och förfina sitt mjuka arbete med Ravel men Charlotte Dujardin är bara i början av sin utvecklingskurva med Valegro, om sex månader är de sannolikt bättre.

 

Enligt Tinnes ”hemmasajt” Hippson, som rapporterar på plats, är Tinne oerhört nöjd med den nya küren samt att bara bli slagen av två tänkbara OS-medaljörer känns inte som någon besvikelse. På grund av tidsskillnaden återkommer vi när vi fått kontakt med ryttarna ”over there”.

Frågan är om inte Carl Hesters fjärdeplats på Wie Atlantico är mest sensationell tillsammans med hans insatser som hästutbildare. Carl har bara ridit hästen ett par gånger, den har stått i träning hos Patrik Kittel under ordinarie ryttaren Fiona Bigwoods graviditet. Wie Atlantico gjorde sitt bästa resultat i kür någonsin med en lätt magsjuk Carl Hester. Valegro är utbildad av honom och i Specialen gick hans VM-häst Liebling II med sin nya ryttare Yvonne Losos de Muniz.

Resultat kür
 

Resultat GP special

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden