Sport
7 augusti 2015 08:31
Ridsportplus

Favoriten vill göra det igen

Världsrekordhållaren Phoebe Peters, 16, är en av lågoddsarna på ponny-EM. Med nära 80 procent i lagklassen visade hon att ytterligare ett EM-guld är på väg att hämtas hem.

Favoriten vill göra det igen
Världsrekordinnehavaren slog till i Malmö. LottaGyllensten

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

    Brittiska Phoebe Peters, 16, var ankaret i gårdagens guldlag på Ribersborg.  Med 80,077 var ingen ens i närheten av Phoebes och SL Luccis resultat.
    – Jag skulle gärna gå in och göra om rundan igen, så kul var det, säger Phoebe efter sin ritt.

    Phoebe bor till vardags i Gloucestershire och har haft den 13-åriga tyska ridponnyn SL Lucci i drygt tre år. Lucci är uppfödd i Danmark och har tagit lagbrons på EM under rödvit flagg med Caroline Aaroisn. Tillsammans med Phoebe har han tävlat vidare på högsta nivå under flera års tid. I deras prisskåp finns numera EM-guld 2013, EM-silver 2014, EM-guld i lag 2013 och EM-silver i lag 2014.

    Av domarna i Malmö fick ekipaget bland annat två 10:or på punkten ryttare och två tior för sina byten. Summan på nära 80 procent förvånade dock inte – de är nämligen världsrekordhållare i FEI Lagtävlansprogram med 80,21 procent och i FEI:s ponnykür med 84 jämnt. När de indivduella EM-klasserna tar vid idag är det dags att samla nya ponäng och alla ryttare är då tillbaka på noll. Phoebe ser fram emot fortsättningen.
    – Det är en ära att få tävla SL Lucci. Igår, här i Malmö, kunde han inte ha gjort mer för mig än vad han gjorde, säger Phoebe som beskriver sin ponny som rolig, smart och ibland lite retsam.

    Så arbetar Ridsport

    Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

    BESTÄLL NU

    Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
    Hingstar Online

    Just nu 102 hingstar i vår databas

    Visa alla hingstar
    Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

    Ridsport digital

    99:- i månaden