Hoppning
9 augusti 2015 20:37

Jonna Ekberg vann Grand Prix

Belgienbaserade Jonna Ekberg fortsätter att göra bra resultat. I dag vann hon Grand Prix vid det trestjärniga meetinget i Beervelde, Belgien.

Jonna Ekberg vann Grand Prix
Jonna Ekberg och Equita van´t Zorgvliet, här i årets Varberg Summer Horse Show, vann söndagens 1,55-GP. Photo: Roland Thunholm

13 av klassens 55 försök över grundomgångens 1,55-hinder slutade felfritt.  Jonna Ekberg och den belgiska Equita van´t Zorgvliet (sto f -04 e Cassini I-Darco) var sedan snabbast av de sex som fortsatte felfritt och även bland dem som inte höll nollan.

Innan Grand Prix gick en 1,45-hoppning, där Petronella Andersson var fyra med Limestone Grey och Jonna tolva på Air Pia VG Z.

I lördagens GP-kval på 1,50-höjder kom Jonna och Equita på sjunde plats bland elva dubbelnollor. Där fanns Petronella Andersson också med till omhoppning men hamnade som första ryttare utanför prislistan efter fyra omhoppningsfel med Uchin Imperio Egipcio. Det blev däremot placering på 1,40-höjder, där hon var trea med Limestone Grey.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden