Dressyr
26 augusti 2015 06:14

Red EM med brutna revben

Danska Anna Kasprzak levererade inte på topp under EM i dressyr i Aachen nyligen. På veterinärbesiktningen inför mästerskapet fick hon en spark i bröstet av sin Donnperignon - något som resulterade i tre brutna revben och en spricka i bröstbenet.

Red EM med brutna revben
Anna Kasprzak och Donnperignon i Aachen. Photographer Roland Thunholm/Bil

Donnperignon busade på veterinärbesiktningen och sparkade så olyckligt att han träffade Kasprzak i bröstet. Läkarna konstaterade en spricka i bröstbenet men hon bestämde sig ändå för att starta – en OS-plats stod på spel för Danmark. Efter Grand Prix och Grand Prix Special blev det en sammanlagd elfteplats för ekipaget, som tog sig vidare till Grand Prix Kür. Men efter en träningsrunda på söndagmorgonen insåg Kasprzak att hon inte kunde komma till start, då hon hade för ont och även svårt att andas.

– Jag hade gärna ridit küren på söndagen, men det gick bara inte. Smärtan under och efter min ritt var bara för mycket. Jag kunde inte rida med samma energi som vanligt, berättar Anna för Ridehesten.
Istället tog hon med sig sitt team och åkte hem med lastbilen. Väl hemma igen åkte hon till sjukhus för fler röntgenundersökningar, som visade att hon inte bara hade en spricka i bröstbenet utan även tre brutna revben.
– Jag tänker att det kunde ha gått mycket värre. Han kunde ha sparkat mig i huvudet eller i magen, de brutna revbenen och sprickan i bröstbenet läker inom de närmsta veckorna.

Kasprzak har inte kunnat rida sedan hon kom hem och äter fortfarande smärtstillande. Men hon hoppas vara tillbaka i sadeln i tid för att hinna starta i världscuptävlingen i Odense i oktober.
Något OS-kval blev det inte för Danmark, men Kasprzak siktar på att rida ihop tillräckligt med egna världscuppoäng för en individuell plats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden