Avelsnyheter
12 mars 2014 13:25

Förändringar inom SPAF

Svenska ponnyavelsförbundet, SPAF, står inför förändringar. Kansliet kommer att försvinna och kanslipersonalen sägs upp. Ungponnygruppen ligger för närvarande nere och ungponnychampionaten för 5- och 6-åringar försvinner. Trots det är framtidstron inom förbundet stark, säger SPAF:s ordförande Aina Kjellstrand.

SPAF har under flera år brottats med att få ekonomin att gå ihop. Förbundet har haft en hyrd kanslilokal och Margareta Johnsson har varit deltidsanställd. Sedan omorganisationen inom hästaveln infördes, och många ponnyraser fått avelsorganisationsstatus och i och med det möjlighet att genomföra avelsvärdering i egen regi, har arbetsuppgifterna för SPAF:s kansli minskat med sämre ekonomi som följd.

– Margareta Johnsson är uppsagd på grund av ekonomisk övertalighet men arbetar året ut. Därefter kommer SPAF att drivas helt på ideell basis, med möjlighet att köpa in administrativa tjänster vid arbetstoppar, säger Aina Kjellstrand.

För närvarande står SPAF utan en tillsatt ungponnygrupp, efter att de som ingick i denna avsagt sig sina uppdrag. SPAF har därför beslutat att inte genomföra något ungponnychampionat för 5- och 6-åringar i år, utan hänvisar till Svenska Ridsportförbundets finaler som är öppna för samtliga ponnyer, inte bara de svenskfödda. Riksfinaler för 3-årstest och kvalitetsbedömning kommer däremot att arrangeras även 2014.

Finalerna kommer att vara i Vetlanda den 27-28 september, då det också planeras en ELIT-utställning för ponnyer.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden