Avelsnyheter
22 april 2014 18:12

SF avtackar sin stjärna

(Uppdaterad med film) Baloubet du Rouet har genom åren satt hjärtan i brand med sina otroliga sportprestationer. Nu gör den stora fuxen succé i aveln och är i toppskiktet på WBFSH rankning. I Lyon visade han upp otrolig vigör för sina 25 år.

SF avtackar sin stjärna
En 25-åring i makalös vigör, Baloubet du Rouet showade i klassisk stil. Foto: Dirk Caremans

Hingsten som är speciellt förknippad med världscupfinalen då han tillsammans med sin meste ryttare Rodrigo Pessoa dominerade finalerna under sex år.

Det blev seger i Helsingfors 1998, Göteborg 1999 och Las Vegas 2000. Igen i Göteborg 2001 var de tvåa, i Leipzig 2002 blev det tredjeplats och 2003 i Las Vegas var de tvåa igen. En otrolig svit av segrar och placeringar.

Lyon firade den stora Selle Francais-stjärnan med fullt hus, stående ovationer och heder och ära åt både uppfödare och ägare. Nu blir det pensionering i Portugal med grönt gräsbete året runt hos sina ägare Nicole och Diego Coutinho Pereira som köpte hingsten som 3-åring.

 

Franska GrandPrix Media har filmat inifrån arenan när Baloubet showade.

 

De många funktionärerna gjorde en fin tribut till hingsten och publiken på 9000 personer gjorde en en sammstämmig stående ovation till sin nationella storhet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden