Sverige
3 januari 2014 19:29

Fyra ryttare kan bli Tidernas idrottsprofil i Kristianstad

I samband med att Kristianstad fyller 400 år ska kommunens största idrottsprofil utses och hyllas. Fyra ryttare nämns bland tänkbara kandidater.

Vinnaren ska ha representerat en förening i kommunen under sin aktiva karriär. Kristianstadsbladet har grävt i idrottshistoria och bland många tänkbara som Tidernas idrottsprofil funnit ryttarna Henri S:t Cyr, Ulla Håkanson, Royne Zetterman och Per Frykman.

Från tidningen
Henri S:t Cyr A3IF/Kristianstads FRK 1902-1979
Karriär i korthet: Deltog i fem olympiska spel – och vann fyra OS-guld i dressyr, två individuellt och två i lag. Saint Cyr vann även VM och tävlade i 17 länder och erövrade över 400 segrar i dressyr

Ulla Håkanson, Gärds RF 1937-
Karriär i korthet: Dressyrfenomen som fortfarande tävlar på högsta nivå. Ulla Håkanson har deltagit i sex olympiska spel och har en minst sagt imponerande meritlista. Två OS-brons, ett VM-brons, två EM-brons och totalt tolv SM-guld.

Royne Zetterman, Fjälkestads RK 1957-
Karriär i korthet: En magisk hoppryttare. Redan 1994 debuterade Royne i VM. 2002 ingick han i laget som tog silver på VM. Fem gånger har Royne Zetterman stått överst på SM-pallen och är bland annat regerande svensk mästare.

Per Frykman, Kristianstads Ridklubb 1964-
Karriär i korthet: Envis som få och en riktig pionjär. Ridningen var för första gången med på handikapp-OS i New York 1984 och Per Frykman vann så väl OS-guld som OS-brons i dressyr efter en sagolik prestation.

Rösta genom att mejla dina tre favoriter till sporten@kristianstadsbladet.se senast den 17 januari. Märk mejlet ”Tidernas idrottsprofil”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden