Världen
29 april 2014 11:33

Haya kan sitta fyra år till

Efter en jordskredsseger för förlängd mandatperiod möttes prinsessan Haya av en stående ovation av delegaterna. "När människor får förtroende, tillit och en chans att ta ansvar går det att göra något bra, jag har fått mer förtroende att jag vågat hoppas på", sa en rörd Haya.

Haya kan sitta fyra år till
ARIAS-SCHREIBER

– Nu ska jag fundera på om jag ska omvärdera mina tidigare beslut.

Vid FEIs ordinarie generalförsamling 2013 begärde över 100 nationella förbund att det skulle hållas en omröstning i frågan om FEIs ordförande kan sitta mer än två terminer, det vill säga åtta år.

Inför mötet fanns det till och med förväntningar från europeiskt håll om missnöjesyttringar gentemot HKH Haya. Det var i ljuset av skandalerna inom distansen och hennes mans koppling till den stora dopningskandalen i Godolphin-stallet. Istället blev generalförsamlingen en demonstration av de många ländernas stöd för den sittande presidenten.

Haya har själv bedyrat att hon vill sluta men före mötet 2013 vittnade en del nationella förbund om att de fått subtila påtryckningar om att yrka på en extra omröstning. Det är allmänt förväntat att om förslaget om en tredje period går igenom idag så byter hon åsikt och ställer upp.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden