Dressyr
30 oktober 2013 09:35

Minna har sålt Bilan

Minna Telde har sålt sin talangfulla, 5-åriga Bilan till en tysk amatörryttare.

– Det var inte alls planerat. Bilan har inte varit direkt till salu men det kom ett bud och det är ju detta man lever på i branschen och då blev det som det blev, säger Minna Telde.

Minna Telde och Bilan (val f -08 e Bocelli-Donnerschlag, uppf P-A Persson) har haft ett mycket framgångsrikt år. Paret var tvåa i Scandinavian Open i Falsterbo,  tia i unghäst-VM i tyska Verden och vann sedan både Breeders Trophy och det öppna championatet vid Svenskt Avel- och Sportchampionat i Flyinge.

– Det är naturligtvis både tråkigt och roligt. Jag har haft Bilan sedan han var runt ett och ett halvt-två år och alltså utbildat honom till där han nu är. Han har hela tiden varit underbar och att ha en häst som, utöver sina fina gångarter , har en så fantastisk ridbarhet är inte precis vanligt, berättar Minna.

Ny ryttare på Bilan är, sedan i tisdags förra veckan, den tyska amatörryttaren Anna Jaworski.

– Jag känner henne inte men fått veta att hon tränar för en belgisk GP-ryttare. Samtidigt som det är tråkigt att sälja hoppas jag att hästen kan fortsätta utvecklas och att jag framöver på större tävlingar stolt kan få säga att honom har jag utbildat, säger Minna som närmast siktar på världscupen och nästa start i Stuttgart den 14-17 november med Santana.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden