Dressyr
18 juli 2013 11:07

Oklart om Floricello

Tre utlandsfödda hingstar är anmälda att representera Sverige i unghäst-VM i Verden i augusti. Ņrets nya regler medger att inte svenskfödda hästar av exceptionell kvalitet kan beviljas dispens.

De inhemska dispenserna för Rausing 1233, Carlton Hill 1248 och Floricello 1219 är klara. Men frågan kvarstår om Floricello, tyskfödd och delvis danskägd och med dansk ryttare kan starta under svensk flagg.

På Svenska Ridsportförbundet anger man att anmälan till UVM är gjord och sista anmälningsdatum är måndag 22 juli. Frågan om Andreas Helgstrand kan starta Floricello i 5-årsklassen för Sverige ligger nu hos arrangören. Beslutet tas i sista hand av det internationella avelsförbundet World Breeding Federation for Sport Horses, WBFSH, och internationella ridsportförbundet, FEI.

– Ryttarfrågan är inte avgjord ännu, tillstår Mats Eriksson på Ridsportförbundet.  Målsättningen är att Andreas skall kunna starta för Sverige. Men om det blir så vet vi inte ännu och jag vill inte spekulera i några alternativa lösningar.

Andreas Helgstrand är även uttagen till det danska laget på 6-åringen Möllegårdens Pas Partout.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden