Dressyr
21 augusti 2013 21:03

Halva lagdressyren klar

(Uppdaterad) Sverige ligger fyra i dressyrens lagtävling på EM när halva startfältet har gjort sitt under onsdagen. Sveriges Malin Hamilton fick 64,772 procent. Minna Telde slutade på 70,517 procent och ligger sexa inför torsdagen då nationstävlingen ska avgöras.

Halva lagdressyren klar
Minna Telde visade upp en harmonisk Santana, men fick några missar som drog ner resultatet. Roland Thunholm

Sveriges Malin Hamilton och Fleetwood var först ut i den Grand Prix som lagtävlingen går i. Ekipagets uppvisning var energisk och elegante Fleetwood rörde sig lätt och spänstigt. Bytesserierna var rena, om än med lite korta byten. Ekipaget visade också genomgående fin passage men häst och ryttare var inte helt överens i en piaff och det blev lite jämfotahopp bak i en piruett. Ekipaget fick 64,772 procent i sin mästerskapsdebut, något hon inte är helt nöjd med.
– Jag hade velat komma upp i drygt 70 procent som är mitt personliga rekord. Men det är fantastiskt roligt att få vara här, säger Malin Hamilton. 

Se Malin Hamiltons ritt via SVT här. 
Hör Malin Hamilton berätta om sin ritt här. 

(Uppdaterad 15.20) När de första fem ekipagen har ridit leder Hollands Danielle Heijkoop med 70,228 procent efter en uppvisning med bland annat fina piruetter. Ekipaget lyckades dock inte helt med ettorna. 

(Uppdaterad 16.35) När tolv ekipage har ridit har Danielle Heijkoop petats ned till andra plats av Tysklands Fabienne Lütkemeier/D´Agostino 5. Ekipaget fick 73,237 procent efter att bland annat ha visat riktigt fin ökad trav. 

(Uppdaterad 17.50) Minna Telde visade en positiv Santana som tog sig an hela Grand Prix-programmet med spetsade öron och stor entusiasm. Ekipaget visade fina ökningar i både trav och galopp, men misslyckades med första piaffen som var stor och hade något jämfotahopp. Hingsten har växt sedan OS i London och gav ett mer moget intryck. Ekipaget fick 70,517 och går in på andraplats. 
– Jag har arbetat mycket med att få honom lugn och harmonisk. Och jag är jätteglad att det har lyckats. Däremot är jag inte glad över mina missar. Jag hade ett dubbeltramp i piaffen och det har jag aldrig haft förut, säger Minna Telde.
– Han gav mig en fantastisk känsla därinne, var precis lagom tempererad. Nu ska jag titta på film från ritten och analysera vad som gick fel.  

Se Minna Teldes Grand Prix via SVT här. 
Hör Minna Telde berätta om sin ritt här. 

Svenske förbundskaptenen Bo Jenå hade förväntat sig mer av Hamilton och Telde. Hör en intervju hos SVT med honom här. 

(Uppdaterad 18.30) Några ryttare har gått förbi Minna Telde som nu ligger femma. Värdnationens Andreas Helgstrand  och Akeem Foldager fick mycket applåder efter sin uppvisning som gav 72,720 procent. Ekipaget briljerade bland annat i piaff, passage och övergångarna där mellan. Däremot blev det ett missförstånd i en samlad galopp. Hemmaekipaget ligger tvåa när 22 ekipage är klara. 

(Uppdaterad 19.55) Tysklands Isabell Werth har gått upp i en klar ledning med Don Johnson. Ekipaget fick 75,213 procent efter ett program som höll jämn, hög nivå. Minna Telde är nu sexa. 

Se Werths ritt via SVT Play här

(Uppdaterad 21.00) Teldes sjätteplats står sig. Malin Hamilton är 22:a. Lagtävlingen fortsätter i morgon, torsdag. Sverige ligger fyra i lagtävlingen som leds av Tyskland. Danmark är tvåa och Holland trea. 14 lag är med i lagtävlingen.

Läs mer
Startlistor
Resultat
Lagresultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden